Kristian Lunds blog

Tre CLL-studier kan rykke ved førstelinjebehandlingen

ASH 2018: Tre studier vedrørende målrettet behandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) præsenteret på ASH kommer til at betyde, at de danske CLL-læger nu skal se på, om den nuværende førstelinjebehandling af sygdommen skal ændres.

Læs mere ...

FDA godkender ny behandling til ældre med AML

FDA har godkendt tabletbehandlingen Daurismo (glasdegib) i kombination med lavdosis kemoterapi (cytarabin) til behandling af nyligt diagnosticeret akut myeloid leukæmi (AML) hos voksne, der er over 75 år eller som har andre kroniske helbredstilstande eller komorbiditet, der kan forhindre brugen af ​​intensiv kemoterapi.

Læs mere ...

Grønt lys til Blincyto mod MRD-positiv ALL

Det Europæiske Lægemiddelagenturs udvalg for lægemidler til mennesker, CHMP, anbefaler godkendelse af Blincyto (blinatumomab) til behandling af patienter med akut lymfatisk leukæmi (ALL) med vedvarende MRD (minimal restsygdom) i komplet remission.

Læs mere ...

Chok over afvisning af myelomatose-vedligeholdelsesbehandling

I går afviste Medicinrådet at godkende vedligeholdelsesbehandling til yngre patienter med myelomatose med Revlimid (lenalidomid). Afvisningen skete efter mere end et års sagsbehandling, og på trods af, at det er bevist, at behandlingen i gennemsnit giver de uhelbredeligt syge kræftpatienter to års længere levetid.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift