Medicinrådet anbefaler ny førstelinjebehandling til patienter med PNH
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Sygdomme.
På Medicinrådsmødet onsdag sagde rådet god for en ny førstelinjebehandling til patienter med paroksystisk natlig hæmoglobinuri (PNH). Anbefalingen gælder voksne patienter, som har hæmolytisk anæmi, og som ikke tidligere har fået behandling med komplementhæmmere (C5-hæmmere).
Så skete det: Medicinrådet revurderer myelomatose-anbefaling grundet manglende real world-effekt
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Myelomatose.
Medicinrådsmødet onsdag blev historisk. Her vedtog rådet nemlig for første gang nogensinde at revurdere en anbefaling på baggrund af dansk real world evidens. Beslutningen betyder, at rådet nu igen skal forholde sig til, om lenalidomid bør være standardbehandling til patienter med myelomatose, som har fået højdosis kemoterapi med stamcellestøtte.
Afgørende Medicinrådsmøde: Skal anbefalingen af lenalidomid-vedligeholdelse gå om?
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Myelomatose.
På det forestående møde den 28. august vil Medicinrådet beslutte, om rådets anbefaling af lenalidomid som mulig standardbehandling til myelomatosepatienter, der har fået højdosis kemoterapi med stamcellestøtte, skal revurderes. Beslutter rådet at lade sagen gå om, er det første gang i rådets historie, at en anbefaling revurderes på baggrund af dansk real world evidens.
Bekymrende fund: CAR-T-celleterapi kan sandsynligvis i sjældne tilfælde føre til sekundær kræft
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Sygdomme.
Det europæiske lægemiddelagentur EMA har konkluderet, at behandling med CAR-T-celleterapi i få tilfælde sandsynligvis har ført til udvikling af sekundære tumorer. Det har fået firmaerne bag de kommercielle CAR-T-celleterapier til at opfordre til livslang monitorering for sekundære maligniteter blandt patienter behandlet med deres produkter, og den opfordring støtter Lægemiddelstyrelsen.
Studie sår tvivl om effekten af mere intensiv behandling af yngre højrisiko patienter med DLBCL
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Lymfomer.
Det er muligvis ikke mere effektivt at behandle yngre patienter med højrisiko diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL) med det intensive R-CHOEP-regime sammenlignet med R-CHOP – en strategi, der ellers har været anvendt de seneste 15 år. Det viser et nyt dansk real world-studie, der er det andet studie inden for kort tid, som stiller spørgsmål ved den reelle effekt af en anbefalet hæmatologisk behandling.
Nye veje i behandlingen af CLL: Kompleksiteten vokser – og vi mangler redskaber til at navigere
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Leukæmi.
De senere år har patienter med kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) fået adgang til mange effektive behandlinger, der har løftet overlevelsen og forbedret livskvaliteten, men balancen mellem toxicitet og effekt volder fortsat problemer. Vi ved ikke nok om, hvordan vi skal tilpasse behandlingen – og den viden får vi ikke, før vi opnår bedre adgang til standardiserede sundhedsdata, siger overlæge Carsten Utoft Niemann.
EMA anbefaler betinget markedsføringstilladelse til lymfekræft-præparatet Ordspono
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Lymfomer.
Det europæiske lægemiddelagentur EMA anbefaler at tildele betinget markedsføringstilladelse til det bispecifikke CD3/CD20-antistof Ordspono (odronextamab) til behandling af follikulært lymfom og diffust storcellet B-cellelymfom. I USA blev lægemidlet i første omgang ikke godkendt, og myndighederne har efterspurgt flere data.
FDA godkender det første subkutane bispecifikke antistof til follikulært lymfom
Skrevet af Anne Mette Steen-Andersen den . Skrevet i Lymfomer.