Triplet-terapi med Tecvayli viser god effekt til stærkt forbehandlet myelomatose
Ni ud af ti stærkt forbehandlede patienter med recidiverende eller refraktær myelomatose opnåede et meget godt partiel respons eller bedre med triplet-behandlingen bestående af det T-celle-omdirigerende bispecifikke antistof Tecvayli (teclistamab) i kombination med Darzalex (daratumumab) og lenalidomid.
Det viser resultaterne fra fase 1b-studiet MajesTEC-2-studiet, der blev præsenteret på den overstået ASH-kongres (abstract #160).
I alt blev et meget godt partiel respons (VGPR) eller bedre opnået af 90,3 procent af patienter med recidiverende eller refraktær myelomatose, som havde modtaget en til tre tidligere behandlingslinjer.
Ved en medianopfølgning på 8,4 måneder var den samlede responsrate (ORR) 93,5 procent. Derudover opnåede 54,8 procent af patienterne et komplet respons (CR) eller bedre med en mediantid på tre måneder eller mindre.
Ved data cut-off forblev 80,6 procent af patienterne progressionsfrie og i behandling.
Infektioner var almindelige
Den immunbaserede triplet-terapi havde en håndterbar sikkerhedsprofil, hvor de hyppigste bivirkninger var neutropeni og trombocytopeni. Derudover var infektioner almindelige blandt deltagerne, hvor størstedelen var af lav grad.
Studiet bestod af 32 deltagere med r/r myelomatose der havde modtaget en til tre tidligere behandlingslinjer inklusive en proteasomhæmmer og et immunmodulerende lægemiddel.
MajesTEC-2-studiet er efterfølgeren af MajesTEC-1-studiet, der undersøgte den anbefalede dosis af teclistamab samt sikkerheden og tolerabiliteten af denne. Yderligere studier – som MajesTEC-7-studiet – er sat i værk for at undersøge potentialet af triplet-kombinationen hos patienter, der er nyligt diagnosticeret med myelomatose.