FDA godkender det første subkutane bispecifikke antistof til follikulært lymfom
De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har givet grønt lys til markedsføring af det bispecifikke antistof Tepkinly (epcoritamab) som behandling til patienter med relaps eller refraktært follikulært lymfom (FL). Det er første gang, at et subkutant bispecifikt antistof godkendes til den indikation.
I november 2023 tildelte FDA epcoritamab en såkaldt ‘breakthrough drug designation’ til FL. Og på et møde i juni i år besluttede myndighederne så at give en accelereret godkendelse til epcoritamab som behandling til patienter med relaps eller refraktært FL, der har modtaget to eller flere tidligere linjer systemisk terapi.
Epcoritamab er allerede godkendt i USA og Europa (I EU sælges epcoritamab under produktnavnet Epkinly) som tredjelinje-behandling af relaps eller refraktær diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL), og lægemidlet testes aktuelt til en række andre indikationer som monoterapi og i kombination med andre lægemidler.
FDA’s godkendelse af epcoritamab til relaps eller refraktært FL baserer sig på data fra fase I/II-studiet EPCORE NHL-1, som blev præsenteret på det seneste årsmøde afholdt af det amerikanske hæmatologiske selskab ASH i december sidste år. Flere danske læger var medforfattere til abstraktet.
Høje responsrater
EPCORE NHL-1 har inkluderet 127 patienter med relaps eller refraktært FL, som havde modtaget minimum to tidligere behandlingslinjer forud for inklusion. Patienterne blev behandlet med epcoritamab i en step-up-dosering i første behandlingsserie efterfulgt af fuld dosering på 48 mg i 28-dages serier indtil progression eller uacceptabel toxicitet. Studiets primære endepunkter var samlet responsrate (ORR), dosisbegrænset toxicitet og forekomst af bivirkninger, herunder specifikt CRS-events. Sekundære endepunkter inkluderede blandt andet varighed af respons (DoR), progressionsfri overlevelse (PFS), samlet overlevelse (OS), varighed af komplet respons (CR) og MRD-negativitetsrate.
Data viser, at den ORR var 82 procent (95% CI, 74,1 procent til 88,2 procent) med en CR-rate på 60 procent. Den mediane PFS var 15,4 måneder. DoR, varighed af CR og OS var ikke nået på tidspunktet for data-cutoff. Data viser videre, at MRD-negativitet var associeret med forbedret PFS.
De mest almindelige bivirkninger af enhver grad (TEAEs) var CRS (66 procent), reaktioner ved injektionssteder (57 procent), COVID-19 (40 procent), fatigue (30 procent), neutropeni (28 procent), diarré (27 procent) og feber (25 procent). De hyppigst forekommende årsager til, at patienter afbrød behandlingen var COVID-19, og TEAEs førende til afbrydelse forekom hos 19 procent af patienterne. Ingen patienter afbrød behandlingen grundet CRS. TEAEs førte til dødsfald blandt ti procent af patienterne.
Epcoritamab undersøges aktuelt i fase III-studiet, som er tæt på at være fuldt indskrevet (95 procent). Her evalueres det bispecifikke antistof i kombination med rituximab og lenalidomid i samme patientgruppen. Effekten holdes op imod rituximab og lenalidomid alene. Studiet skal bidrage til at verificere den kliniske fordel ved epcoritamab hos patienter med relaps eller refraktært FL.