Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

Logo for hæmatologisk tidsskrift

- først med nyheder om medicin

Dansk børneleukæmi-overlevelse er helt i top

Den danske overlevelse for børn med leukæmi overgås kun af Finland. Det viser en stor international sammenligning, som OECD har offentliggjort.

94 procent af de børn, der rammes af leukæmi i Danmark, er stadig i live efter fem år. Dermed er overlevelsen herhjemme den næsthøjeste, kun overgået af Finland, viser OECD’s sammenligning. Overlevelsen blandt svenske, norske og en stribe andre landes børn med leukæmi er dårligere.

Målingen gælder mestendels europæiske lande, men dækker i alt 37 lande på verdensplan, og der er stor variation i fem-årsoverlevelsen. Mens kun godt halvdelen af børnene er i live efter fem år i dele af Latinamerika reddes næsten alle børn i Danmark.

Generelt overlever næsten ti procentpoint flere en kræftdiagnose herhjemme i dag end for ti år siden, og særlig når det gælder børn med leukæmi, er overlevelsen bemærkelsesværdig høj sammenlignet med mange andre lande.

Mens femårsoverlevelsen er 94 procent for børn med leukæmi, er den generelle overlevelse fem år efter at en kræftdiagnose bliver stillet, ifølge Kræftens Bekæmpelses seneste tal (https://www.cancer.dk/nyheder/nye-tal-den-danske-kraeftoverlevelse-stiger-fortsat/), 64 procent for mænd og 67 procent for kvinder.

OECD’s rapport, ’Health at a Glance’ sammenligner nøgleindikatorer for befolkningens sundhed og sundhedssystemets ydeevne på tværs af OECD-medlemslande samt kandidat- og partnerlande. Analysen er baseret på de seneste sammenlignelige data på tværs af 80 indikatorer, hvor data primært kommer fra officielle nationale statistikker.

Udskriv Email

ASH 2020 er på trapperne – nu med masser af SoMe-hype

ASH: Den amerikanske hæmatologi-kongres ASH løber af stablen i begyndelsen af december, men som alle andre events i 2020 i et noget anderledes format end vanligt. Coid-19 har sat en stopper for det fysiske fremmøde. Men frygt ej, hæmatologisk tidsskrift guider dig her til at få det bedste ud af kongressen foran skærmen.

Læs mere ...

Udskriv Email

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift