Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Medicinrådet anbefaler Adynovi til hæmofili A-behandling

Medicinrådet anbefaler Adynovi (rurioctocog alfa pegol) som mulig standardbehandling til behandling af hæmofili A hos patienter fra 12 år og opefter, som har gentagne dokumenterede gennembrudsblødninger ved behandling med et standard faktor VIII-præparat eller har vanskelig veneadgang.

Baggrunden for anbefalingen er, at Medicinrådet vurderer, at der er et rimeligt forhold mellem lægemidlets kliniske merværdi (som er vurderet som ingen merværdi) og omkostningerne ved behandling med Adynovi sammenlignet med Elocta (efmoroctocog alfa).

Medicinrådets fagudvalg for blødersygdomme skal nu udarbejde en ny behandlingsvejledning for hæmofili A, hvor man blandt andet vil tage stilling til, hvilken plads Adynovi har i forhold til andre lægemidler til behandling af sygdommen.

Adynovi er et faktor VIII-præparat, som er konjugeret til polyethylenglycol, hvilket medfører en forlængelse af halveringstiden. Den godkendte indikation for Adynovi er behandling og forebyggelse af blødning hos patienter i alderen 12 år og opefter med hæmofili A (medfødt FVIII-mangel).

 

FORSIDEN LIGE NU

Real world-studier bekræfter CAR T's potentiale mod DLBCL

04. December 2018 Lymfoma Signe Juul Kraft
ASH 2018: Flere nye real world-studier bekræfter mere eller mindre de resultater, der på sidste års ASH-møde blev præsenteret i flere undersøgelser af CAR…

Høj respons på Empliciti-kombination mod ulmende myelomatose

04. December 2018 Myelomatose Signe Juul Kraft
ASH 2018: 84 procent af patienterne med højrisiko ulmende (smoldering) myelomatose (SMM) responderede i et fase II-forsøg på behandling med Empliciti…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift