Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

Logo for hæmatologisk tidsskrift

- først med nyheder om medicinRegionspolitikere skal behandle nazi-video om Fredberg-sagen på møde

Det er et noget usædvanligt emne, som politikerne i forretningsudvalget i Region Midtjylland skal behandle i dag.

De skal nemlig drøfte en nazivideo, som ukendte gerningsmænd lagde op på Youtube den 22. maj. Det er fagforeningen DJØF, som har bedt politikerne drøfte sagen, ligesom DJØF har bedt politikerne om at forsøge at få videoen fjernet.

I videoen fremstilles en række chefer/direktører i regionen som nazister, der er samlet til et møde med Hitler. Konkret er koncerndirektør Ole Thomsen tildelt rollen som Hitler. Klippet stammer fra filmen "Der Untergang" og findes med andre lydspor i utallige satiriske udgaver på nettet.

Talesporet på den konkrete video har den fyrede, ledende overlæge Ulrich Fredbergs fratræden fra Hospitalsenheden Midt som tema. Ulrich Fredberg er også politiker for Venstre i regionsrådet.

Gennem en meget ophidset Hitler omtales ledelsen af Hospitalsenheden Midt som ”Management by fear”, og der bliver givet ordre om fyring af Ulrich Fredberg uanset grund.

Videoen har i skrivende stund 2.703 visningar og en enkelt kommentar fra en seer: "Klasse.... Lad ikke protesten dø...."

Om årsagen til, at DJØF har bedt om at få sagen på forretningsudvalgsmødet skriver den administerende direktør for DJØF, Tomas Therkildsen, til regionsformanden i Region Midtjylland, Anders Kühnau:

"For DJØF er det en naturlig - og nødvendig - del af et demokrati, at der er en fri debat. Det indebærer også, at de afgørelser embedsmænd træffer, kan blive debatteret offentligt herunder på de sociale medier. Vi hilser enhver saglig diskussion velkommen. Og selvfølgelig også en debat med en rimelig tolerance over for form og indhold. Når det er sagt, er der dog grænser. At fremstille chefer, direktører og andre ansatte som nazister er stærkt krænkende og helt uacceptabelt."

Tomas Therkildsen mener, at regionen som arbejdsgiver har en pligt til at sørge for et arbejdsmiljø, der ikke indeholder krænkelser af denne karakter.

Ulrich Fredberg afviser at have noget som helst med videoen at gøre, men synes, at den er morsom.

"Man kan undres over, at Anders Kühnau sætter det på forretningsudvalgets møde, fordi en medarbejder kan føle sig krænket over videoen. Man drøftede faktisk også i forretningsudvalget den usædvanlige, fejlfyldte pressemeddelelse, Ole Thomsen godkendte om min planlagte fyring og rundsendte. Her var ingen kritik af det æreskrænkende indhold. Og reelt set har regionen eller politikerne intet som helst med videoen at gøre, mens det var en af regionens højeste ledere, der var bagmand for pressemeddelelsen," siger han.

Ulrich Fredberg hentyder til den usædvanlige pressemeddelelse, som Hospitalsenheden Midt sendte ud 27. april forud for Ulrich Fredbergs fyring. Her kritiserede ledelsen på flere sider kraftigt Fredberg.

Udskriv Email

Fusionsarbejdet i Region Hovedstaden skrider fremad

Arbejdet med at fusionere de hæmatologiske afdelinger på Rigshospitalet og Herlev og Gentofte Hospital er i fuld gang, men det er desværre nok en illusion at tro, at den slags kan forløbe perfekt og helt uden gnidninger, siger Lars Kjeldsen, der kommer til at stå i spidsen for den nye afdeling.

Læs mere ...

Udskriv Email

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift