
AUH og Riget går sammen om døgnåben vagtordning for blødersygdomme
En national, fælles døgnåben vagtordning for blødersygdomme er netop blevet til virkelighed i et samarbejde mellem Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.
Vagtordningen skal sikre, at der altid er en hæmofili-læge til at rådgive andre læger om behandling af blødersygdomme blandt både børn og voksne.
Det er et helt specielt tilbud ifølge Lone Hvitfeldt Poulsen, der er overlæge på Afdeling for Blodsygdomme og leder af Hæmofilicentret på Aarhus Universitetshospital.
“Det er sjældne sygdomme, vi arbejder med, og behandlingen har ændret sig rigtig meget de senere år og er blevet mere kompleks. Derfor er det vigtigt og trygt for både patienter og personale, at vi har hæmofili-læger i vagt, som kender produkterne og arbejder med det til daglig, og er tilgængelige i de akutte situationer,” siger hun i en pressemeddelelse.
Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet skiftes til at bemande døgnvagten hver anden uge.
Giver et fagligt løft
Håbet med ordningen er, at den kan løfte kvaliteten af behandlingen, forklarer Marianne Hoffmann, overlæge i Klinik for Børn og Unge med Kræft- og Blodsygdomme på Rigshospitalet.
“Det er godt for behandlingen af patienter med blødersygdom, men det er også rigtig godt for samarbejdet. Vi holder online samarbejdsmøder, hvor vi diskuterer den faglige rådgivning, og det giver et kæmpe fagligt løft, at vi har skabt et forum, hvor vi kan tale om de komplicerede ting,” siger hun i pressemeddelelsen.
Med etableringen af vagtordningen opnår Rigshospitalets Hæmofilicenter samtidig godkendelsen af ’Comprehensive Care Center’, som er en certificering, der gives af den europæiske hæmofiliorganisation EAHAD (European Association for Haemophilia and Allied Disorders), og som skal fornyes efter fem år.
- Oprettet den .