Medicinrådet blæser på det 4. princip

Logo for hæmatologisk tidsskrift

- først med nyheder om medicin

Præcisionsmedicin dominerer årets ASH-møde

ASH 2017: Banebrydende forskning inden for genterapi og immunterapi. Det er noget af det, de mere end 25.000 deltagere på årets ASH-kongres kan forvente at være vidne til, når ASH holder selskabets 59. årlige møde i  Atlanta.

Årets kongres indeholder næsten 5.000 videnskabelige abstract-præsentationer inden for maligne og ikke-maligne blodsygdomme – fra avancerede fremskridt inden for genterapi til praksisændrende opdagelser for immunterapi.

”Med præcisionsmedicin som et dominerende tema i år er vi spændte på at præsentere de tværgående områder af genetik og immunologi og det løfte, de giver os i forhold til at ændre den måde, vi behandler vores patienter på,” siger ASH’s formand Kenneth C. Anderson fra Lebow Institute for Myeloma Therapeutics og Jerome Lipper Myeloma Center ved Dana-Farber Cancer Institut i Boston, USA, i en pressemeddelelse.

De seks abstracts, der har scoret højest i bedømmelsen fra ASH, vil blive præsenteret på Plenary Scientific Session søndag eftermiddag. Tirsdag morgen vil en Late Breaking Abstract Session præsentere seks undersøgelser med nye data, der vil få stor indflydelse på den kliniske praksis. Herudover vil eksperter analysere abstracts omhandlende revolutionerende behandlinger for hæmofili og brug af kombinationsbehandlinger i dette års to Featured Topic Discussions.

Lørdag eftermiddag bød ASH på en uddannelsessession om CAR T-celleterapi. Sessionen kom blandt andet ind på de økonomiske konsekvenser af at tilbyde behandling med CAR T samt overvågning af langsigtede komplikationer ved behandling med CAR T.

Andre tilbud ved dette års ASH-møde omfatter Presidential Symposium tirsdag formiddag, som fokuserer på kromatinmodulation, og hvordan det har udvidet spektret af nye terapeutiske mål i hæmatologiske maligniteter.

Uddannelsesprogrammet tilbyder 31 sessioner om vigtige fremskridt inden for hæmatologisk praksis, herunder sessioner om immunterapis voksende rolle i non-Hodgkin lymfom, praktiske aspekter af akut og kronisk smertebehandling af seglcelleanæmi samt nye terapeutiske midler for myelomatose.

Det videnskabelige program indeholder 17 sessioner omhandlende nogle af for de hotteste områder af hæmatologisk forskning, herunder epigenetik, genetik og immunologi. 2017-programmet vil også indeholde symposier om nye singalveje, der forbinder hæmatopoiesis, trombose og kardiovaskulær sygdom, forståelse og modulering af DNA-skaderesponset, målrettet behandling og grundforskning inden for hæmostase og trombose.

For det komplette årlige mødeprogram og abstracts, se http://www.hematology.org/Annual-Meeting/

Tags: ASH 2017

Udskriv Email

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift