Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kyprolis øger overlevelsen med otte måneder efter tilbagefald

Kyprolis (carfilzomib) reducerer risikoen for død med 21 procent hos patienter med tilbagefald efter myelomatose.

Det viser den endelige analyse af fase 3-studiet, ASPIRE, hvor Kyprolis i kombination med Len/Dex resulterede i en median samlet overlevelse på 48,3 måneder, mens Len/Dex alene kun medførte en overlevelse på 40,4 måneder.

"For patienter med myelomatose er det første tilbagefald normalt den mest ødelæggende,” siger dr. David S. Siegel, der er chef for afdelingen for myelomatose på John Theurer Cancer Center i Hackensack, NJ.

"Disse data viser klart, at tilsætningen af ​​Kyprolis - i kun 18 cykler - til lenalidomid og dexamethason ved tilbagefald gav patienterne en signifikant forbedret chance for overlevelse. Med disse resultater bør dette Kyprolis-regime betragtes som en ny standardbehandling."

Patienterne modtog 18 cykler af Kyprolis med Len/Dex, før de fortsatte behandlingen med Len/Dex alene indtil progression. Behandling to gange om ugen med 27 mg Kyprolis pr. m2 er allerede i dag godkendt i USA, EU og andre lande baseret på den primære analyse af den progressionsfri overlevelse (PFS) i ASPIRE-undersøgelsen.

"ENDEAVOR-studiet har allerede vist, at Kyprolis er den overlegne proteasom-hæmmer sammenlignet med Velcade," siger dr. Sean E. Harper, der er direktør for forskning og udvikling hos Amgen, som netop har indleveret nye og opdaterede overlevelsestal for Kyprolis i sammenligning med Velcade.

Det sker på baggrund af at Kyprolis i kombination med dexamethasone viser sig at medføre en 7,6 måneders længere overlevelse end Velcade i kombination med dexamethasone.

"Denne overordnede overlevelsesfordel ved ASPIRE-forsøget understøtter yderligere betydningen af ​​proteasomhæmning og behandlingens varighed med Kyprolis til behandling af tilbagefald efter behandling af myelomatose."

FORSIDEN LIGE NU

Beslutning om Revlimid udskudt igen-igen

16. juli 2018 Myelomatose Signe Juul Kraft
Danske myelomatosepatienter må stadig se langt efter en afklaring om, hvorvidt Revlimid (lenalidomid) bliver indført som standard-vedligeholdelsesbehandling.…

Medicinrådet godkender behandlingsvejledning for hæmofili B

16. juli 2018 Hæmofili Signe Juul Kraft
Medicinrådet har godkendt en behandlingsvejledning vedrørende hæmofili B, som omfatter valg af rekombinant faktor IX-præparat (rFIX).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift