Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Daratumumab på vej som andenbehandling

De amerikanske sundhedsmyndigheder forventer inden for de næste fem måneder at godkende daratumumab (Darzalex) i kombination med standardbehandlinger mod tilbagefald af myelomatose.

Det sker efter at de to store studier, POLLUX og CASTOR, tidligere i år har vist, at daratumumab i kombination med enten lenalidomid og dexamethason (POLLUX) eller bortezomib og dexamethason (CASTOR) var mere effektive end de to behandlinger uden daratumumab.

Janssen indsendte på baggrund af resultaterne i de to undersøgelser ansøgninger til FDA og EMA tilbage i slutningen af august, men mens EMA endnu ikke har reageret, så har FDA givet daratumumab en såkaldt Priority Review, der betyder at det bliver afgjort senest 17. februar 2017 om midlet - som forventet - godkendes.

 

Herhjemme besluttede KRIS på et møde 6. september, at godkende daratumumab til refraktære myelomatosepatienter. KRIS havde bedt om data fra et randomiseret studie vedrørende daratumumabs sikkerhed, og dataene bekræftede den positive anbefaling, fortæller Steen Werner Hansen.

FORSIDEN LIGE NU

Beslutning om Revlimid udskudt igen-igen

16. juli 2018 Myelomatose Signe Juul Kraft
Danske myelomatosepatienter må stadig se langt efter en afklaring om, hvorvidt Revlimid (lenalidomid) bliver indført som standard-vedligeholdelsesbehandling.…

Medicinrådet godkender behandlingsvejledning for hæmofili B

16. juli 2018 Hæmofili Signe Juul Kraft
Medicinrådet har godkendt en behandlingsvejledning vedrørende hæmofili B, som omfatter valg af rekombinant faktor IX-præparat (rFIX).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift