Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Daratumumab på vej som andenbehandling

De amerikanske sundhedsmyndigheder forventer inden for de næste fem måneder at godkende daratumumab (Darzalex) i kombination med standardbehandlinger mod tilbagefald af myelomatose.

Det sker efter at de to store studier, POLLUX og CASTOR, tidligere i år har vist, at daratumumab i kombination med enten lenalidomid og dexamethason (POLLUX) eller bortezomib og dexamethason (CASTOR) var mere effektive end de to behandlinger uden daratumumab.

Janssen indsendte på baggrund af resultaterne i de to undersøgelser ansøgninger til FDA og EMA tilbage i slutningen af august, men mens EMA endnu ikke har reageret, så har FDA givet daratumumab en såkaldt Priority Review, der betyder at det bliver afgjort senest 17. februar 2017 om midlet - som forventet - godkendes.

 

Herhjemme besluttede KRIS på et møde 6. september, at godkende daratumumab til refraktære myelomatosepatienter. KRIS havde bedt om data fra et randomiseret studie vedrørende daratumumabs sikkerhed, og dataene bekræftede den positive anbefaling, fortæller Steen Werner Hansen.

FORSIDEN LIGE NU

FDA giver Hemlibra status som gennembrudsbehandling

18. april 2018 Hæmofili Redaktionen
Hemlibra har fået tildelt en såkaldt Breakthrough Therapy status af FDA for personer med hæmofili A uden faktor VIII-hæmmere.

Dansk projekt tester PRO i hæmatologisk praksis

10. april 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Det er et krav fra politisk side, at brugen af patienternes egne oplysninger om deres helbredstilstand – såkaldt PRO (Patient Reported Outcomes) – skal…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift