Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

’Stregkoder’ viser blodets stamtræ

Ved at give stamceller en slags stregkode har forskere ved Lunds Universitet gjort det muligt at overvåge både store blodcellepopulationer og individuelle blodlegemer og se forandringer over tid.

Læs mere ...

De praktiserende læger ved ikke nok om myelomatose

De praktiserende læger har ikke tilstrækkelig viden om eller opmærksomhed på symptomer på myelomatose. Konsekvensen er, at sygdommen ofte bliver opdaget for sent, og det giver patienterne en markant dårligere udsigt, fortæller professor Niels Abildgaard fra Odense Universitetshospital.

Læs mere ...

Danske hæmatologer er foran de amerikanske

Amerikanske hæmatologer og hæmatopatologer har udarbejdet en ny guideline, der skal forbedre diagnosticeringen og dermed behandlingen af akut anæmi, De er på linje med, hvad de hæmatologiske afdelinger allerede gør i Danmark, hvor man arbejder tæt sammen og følger samme protokol. Og kvaliteten er høj, siger professor.

Læs mere ...

Det hæmatopoietiske træ skal revideres

EHA 2016: Cancerceller er i virkeligheden ikke så homogene som tidligere antaget. Ny teknologi afslører, at de er meget mere heterogene og plastiske. Håbet er ud fra den viden, at man vil kunne begrænse tilbagefald for cancer patienter.

Læs mere ...

  • 1
  • 2

FORSIDEN LIGE NU

Ny prognostisk markør kan ændre behandlingen af patienter med lymfekræft

17. oktober 2017 Lymfoma Redaktionen
Det bliver fremover lettere at identificere de patienter med lymfekræfttypen mantle celle lymfom (MCL), som ikke har gavn af den behandling, vi bruger i dag,…

Han vil bygge bro mellem forskning og klinik

11. oktober 2017 Forskning Birgit Brunsted
Med et ordentligt skub på 100 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal forskere fra BRIC og Rigshospitalet tage livtag med blodkræftsygdomme i et nyt…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift