Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Fælles big data-platform skal udvikle målrettede behandlinger

Projektet HARMONY Alliance har besluttet at oprette en europæisk ’big data’-platform, hvor både offentlige og private organisationer vil bidrage med data om de fleste hæmatologiske kræftformer.

Forventningen er, at brugen af ​en fælles datamode, der overholder FAIR-principperne (findbare, tilgængelige, interoperable og genanvendelige data), vil gøre det muligt at foretage analyser i en hidtil ukendt skala, hvilket vil bidrage til en bedre forståelse af hæmatologisk kræft og udvikling af ​​forbedrede målrettede behandlinger.

Beslutningen om at skabe en fælles big data-platform blev truffet på projektets anden generalforsamling i Berlin 23.-24. oktober, hvor over 120 repræsentanter fra HARMONY Alliance mødtes for at diskutere resultater og køreplan for de kommende år.

Alliancens kortsigtede fokus er:

  • At tilbyde et etisk og juridisk grundlag for brug af medicinske data
  • Analyse af de første data fra platformen
  • Definition af standarder for resultater

HARMONY Alliance er et IMI-projekt, består af 51 partnere og samler nøgleinteressenter fra et bredt spektrum af discipliner fra 11 europæiske lande. Læs mere på: https://www.harmony-alliance.eu/

IMI er Europas største offentligt-private initiativ med det formål at fremskynde udviklingen af ​​bedre og sikrere lægemidler til patienter. IMI støtter samarbejdsprojekter og bygger netværk mellem industrielle og akademiske eksperter for at øge farmaceutisk innovation i Europa. IMI er et fællesforetagende mellem Den Europæiske Union og EFPIA.

Fakta: Big data

Big data er et begreb indenfor datalogi, der bredt dækker over indsamling, opbevaring, analyse, processering og fortolkning af enorme mængder af data.

FORSIDEN LIGE NU

Myelomatose-professor maner til ro: Vejle er ikke bedre

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Patienterne skal ikke tro, at behandlingen af myelomatose er bedre på Vejle Sygehus end i resten af landet. Sådan lyder beskeden fra formand for Dansk…

Trods usikkerhed om myelomatosedata: Region Syddanmark klarer sig bedst

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Har myelomatosepatienter bedre chance for at overleve, hvis de behandles på Vejle Sygehus? Det spørgsmål har været i fokus i både presse og blandt patienter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift