Warning: Undefined property: Joomla\CMS\Table\User::$params in /var/www/haematologisktidsskrift.dk/public_html/libraries/src/User/User.php on line 896

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /var/www/haematologisktidsskrift.dk/public_html/templates/yoo_nano3/warp/src/Warp/Config/Repository.php on line 243


EHA har efterhånden etableret sig som vigtig

Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Lymfoma

EHA 2016: Da professor ved Hæmatologisk Afdeling R, Aarhus Universitetshospital Francesco d’Amore trådte ind på EHA-mødet torsdag morgen, var det med en god fornemmelse i maven.

”Min forventning til EHA i København er, at det bliver en succesfuld kongres med en del gode papers og dygtige folk, også unge mennesker, der præsenterer deres forskning. De fleste sender deres bedste resultater til ASH, men vi forsøger at bakke op om, at vores arbejdsgrupper og yngre forskere også sender til EHA,” siger Francesco d’Amore.

Han mener, at EHA efterhånden er en anerkendt kongres, men at der er et stykke vej, før den når samme højde som den globale hæmatologiske kongres ASH:

”EHA er en kongres, som vi kender ganske godt, og som efterhånden har etableret sig som en vigtig kongres i både Europa og i resten af verden. Den forsøger alt, hvad den kan, både formatmæssigt og indholdsmæssigt at komme på højde med ASH. Der er stadig et godt stykke vej, men visionen er der. Om det lykkes, også ressourcemæssigt, at komme op på siden af ASH, ved jeg ikke, men jeg tror, EHA vil vokse.”

Francesco d’Amores egen forskningsgruppe har flere præsentationer på EHA, og han skal selv præsentere ved et par symposier.  Herudover deltager han i et arbejdsgruppemøde om nogle tidlige forsøg vedrørende bispecifikke antistoffer i follikulære lymfomer.

 

Det allervigtigste punkt på Francesco d’Amores EHA-dagsorden er det første investigatormøde i et forskningssamarbejde mellem fire nordiske lande og fire andre europæiske lande, som nordisk lymfomgruppe koordinerer. 

Tags: EHA 2016

Udskriv