Gen kan være mål for nye behandlinger af AML hos børn

Skrevet af Redaktionen d. i kategorien Leukæmi

Genet mesothelin (MSLN) udtrykkes unormalt hos mere end en tredjedel af børn og unge med akut myeloid leukæmi (AML) og kan vise sig at være et mål for nye behandlingsmuligheder.

Det mener forskere fra Nemours Children's Health System, der er et børnehospital i Orlando, Florida, efter at de har gennemgået genvarianter fra mere end 2.000 børn og unge med leukæmi.

"Ved hjælp af genomisk sekventeringsdata identificerede vi nye mål for børns kræft og arbejdede med samarbejdspartnere for at konstruere nye terapier til børn med AML snarere end at genbruge lægemidler fra den voksne kræftverden, der ikke fungerer godt hos børn," siger lægen E. Anders Kolb, der er direktør for Nemours Center for Childhood Cancer Research og seniorforfatter af undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet Blood Advances.

Undersøgelsen skitserer processen og den potentielle vej for nye immunterapi-lægemidler, der forbedrer overlevelse og reducerer behandlingsrelateret toksicitet hos børn med AML, der tegner sig for næsten en fjerdedel af leukæmi-tilfælde.

Gennem den genomiske sekventering fandt de frem til, at genet mesothelin (MSLN) udtrykkes unormalt i mere end en tredjedel af børn og unge AML-tilfælde, men var fraværende i normale knoglemarvsceller.

Efter denne opdagelse valgte forskerne at teste nye immunterapi-lægemidler, der ville målrette MSLN, i cellelinier og dyremodeller for at måle præklinisk effektivitet.

To eksperimentelle immunterapi-lægemidler blev testet: anetumab ravtansin (Bayer), som testes ved kræft hos voksne, og en ny forbindelse, anti-MSLN-DGN462 (ImmunoGen). Hvert lægemiddel viste sig i laboratorietest og i musemodeller potent at ødelægge leukæmiceller. Disse lægemidler tilhører en ny klasse af kræftbehandlinger kendt som antibody drug conjugates (ADC'er), som kombinerer et antistof med et kræftdræbende toksin. Antistoffet retter sig mod specifikke typer kræftceller og leverer toksinet direkte til dem, hvilket minimerer skader på sunde celler.

"Vi arbejder på at komme med et principbevis for, at vi kan skabe brugerdefinerede behandlinger af maligniteter hos børn og forvandle de lægemidler, vi tester i laboratoriet, til kliniske forsøg," siger Sonali P. Barwe, der er undersøgelsens hovedforfatter og leder af det prækliniske leukæmitestlaboratorium i Nemours Center for Childhood Cancer Research.

Udskriv