Medicinrådet anbefaler Adynovi til hæmofili A-behandling

Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Hæmofili

Medicinrådet anbefaler Adynovi (rurioctocog alfa pegol) som mulig standardbehandling til behandling af hæmofili A hos patienter fra 12 år og opefter, som har gentagne dokumenterede gennembrudsblødninger ved behandling med et standard faktor VIII-præparat eller har vanskelig veneadgang.

Baggrunden for anbefalingen er, at Medicinrådet vurderer, at der er et rimeligt forhold mellem lægemidlets kliniske merværdi (som er vurderet som ingen merværdi) og omkostningerne ved behandling med Adynovi sammenlignet med Elocta (efmoroctocog alfa).

Medicinrådets fagudvalg for blødersygdomme skal nu udarbejde en ny behandlingsvejledning for hæmofili A, hvor man blandt andet vil tage stilling til, hvilken plads Adynovi har i forhold til andre lægemidler til behandling af sygdommen.

Adynovi er et faktor VIII-præparat, som er konjugeret til polyethylenglycol, hvilket medfører en forlængelse af halveringstiden. Den godkendte indikation for Adynovi er behandling og forebyggelse af blødning hos patienter i alderen 12 år og opefter med hæmofili A (medfødt FVIII-mangel).

 

Udskriv