Tranexaminsyre mod alvorlige blødninger forbedrer overlevelsen markant

Skrevet af Redaktionen d. i kategorien Sygdomme

ISTH: Forebyggelse af alvorlige blødninger med tranexaminsyre (TXA) kan forbedre overlevelsen efter traumaer væsentligt.

Det viser et studie, der blev præsenteret i en webcast (kræver login) på ISTH-kongressen i Melbourne i Australien i den forløbne uge.

Ukontrolleret massiv blødning med efterfølgende forstyrrelse af koagulationssystemet er et stort problem hos alvorligt skadede patienter og i forbindelse med operationer. Antifibrinolytika, såsom tranexaminsyre, anvendes til profylakse og behandling af blødninger forårsaget af lokal eller generaliseret hjertesvigt (HF) såvel som andre hæmoragiske tilstande.

CRASH-2-undersøgelsen var et stort randomiseret, placebokontrolleret forsøg, der vurderede anvendelsen af ​​TXA hos patienter med eller med risiko for traumatisk blødning. Undersøgelsen blev gennemført på 274 hospitaler i 40 lande. I alt 20.211 voksne traumapatienter med - eller med risiko for - signifikant blødning fik tilfældigt inden for otte timer efter en skade enten TXA (ladningsdosis et gram over 10 minutter intravenøst ​​efterfulgt af en infusion på et gram over otte timer) eller placebo.

Resultaterne viste, at TXA-behandling tidligt (inden for tre timers skade) reducerede risikoen for død som følge af blødning med ca. 30 procent og at behandling efter tre timer var mindre tilbøjelig til at være effektiv.

Lignende resultater blev opnået i WOMAN-undersøgelsen fra 2017, der udforskede brugen af ​​TXA ved ​​postpartum blødning. Undersøgelsen omfattede 20.060 patienter, der blev rekrutteret fra 193 hospitaler i 21 lande. En individuel patientdata-metaanalyse af de to forsøg viste, at TXA signifikant øgede den samlede overlevelse fra blødning, uanset blødningssted.

Analysen viste, at forsinkelse af behandlingen reducerede fordelen, mens umiddelbar behandling forbedrede overlevelsen med mere end 70 procent (OR 1,72, 95% CI 1,42-2,10; p <0 · 0001).

Derefter faldt overlevelsesfordelen med 10 procent for hver 15 minutters forsinkelse op til tre timer, hvorefter der ikke var nogen fordel. TXA forårsagede ikke en signifikant stigning i trombotiske hændelser, hvad enten det blev givet før eller efter tre timer.

"Disse resultater har vigtige konsekvenser for patientpleje og viser, at TXA-administration før hospitalet kan forbedre overlevelsen væsentligt hos patienter med akut alvorlig blødning," siger chefforsker på CRASH-undersøgelsen dr. Ian Roberts, der er professor og direktør på Clinical Trials Unit ved London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Udskriv