To forskere anerkendt for deres formidling på Danske Kræftforskningsdage

Skrevet af Redaktionen d. i kategorien Navne

Ph.d.-studerende Mette Kielsholm Thomsen og medicinstuderende Elisabeth Solmunde, som begge er tilknyttet Institut for Klinisk Medicin - Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet har modtaget Danske Kræftforskningsdages formidlingspriser for de bedst formidlede posters.

En formidling, der i år foregik online via virtuelle posters og videopræsentationer.

Mette Kielsholm Thomsen præsenterede de indledende resultater fra et endnu ikke færdigt studie, som viser, at screeningsprogrammet for tarmkræft virker og redder liv. Hun belønnes for sin evne til at formidle den svære matematik, der ligger bag resultatet.

”Mette Kielsholm Thomsen formår at formidle en svær matematisk problemstilling til et bredt publikum. Hun byder hun ind med en forbilledlig video, hvor problemstillingen rammesættes, og metode og resultater forklares i et roligt tempo på en engagerende og fortællende måde. Samtidig supplerer poster og video hinanden utroligt godt,” siger formanden for bedømmelsesudvalget, professor og overlæge ved Syddansk Universitet Henrik Frederiksen på DCCC’s hjemmeside.

Den anden prismodtager, Elisabeth Solmunde, præsenterede sit studie, som konkluderer, at patienter, der får stråleterapi mod brystkræft, risikerer at udvikle lavt stofskifte – særligt, hvis de er bestrålet over kravebenet, hvor skjoldbruskkirtlen potentielt kan være blevet ramt. Elisabeth Solmunde modtager prisen for sin evne til at formidle sin forskning og gøre den relevant for de patienter, det handler om.

”Elisabeth Solmunde har et spørgsmål hun skal have besvaret – et spørgsmål til en problemstilling, de færreste nok tænker over og formentlig slet ikke de kvinder, der modtager strålebehandling på grund af brystkræft. Det giver en fin rammesætning af baggrund, metode og resultater, som hun kompetent og sagligt guider seeren igennem i både poster og videopræsentation,” siger Henrik Frederiksen.

Udskriv