Overlæge Paul Gram-Hansen er død

Skrevet af Signe Juul Kraft d. i kategorien Navne

Paul Gram-Hansen

Overlæge på Hæmatologisk Afdeling, Odense Universitetshospital (OUH), Paul Gram-Hansen er død. Han blev 64 år.

Paul Gram-Hansen voksede op i Silkeborg og fik fra 1979 sine første lægejob på sygehusene i Skive og Aalborg, inden han kom til OUH i 1990 som speciallæge i hæmatologi og toppede karrieren med en overlægestilling.

Udover at behandle patienter kæmpede Paul Gram-Hansen på flere fronter for patienterne og deres rettigheder. Han lagde vægt på god kontakt med sine patienter og forsøgte at give dem og deres familier en så god livskvalitet som muligt. Han kaldte det at arbejde med det hele menneske.

På det mere overordnede plan kunne han finde på at skrive til folketingsudvalg med emner, han fandt presserende.

Ulig mange i samme position var Paul Gram-Hansen markant på sociale medier med synspunkter som tilhænger af medicinsk cannabis og afstandtager fra tørklædeforbud og regeringens flygtninge- og indvandrerpolitik.

Frihed og lige vilkår for alle så han som et ideal, og gennem mange år var han og hustruen Lisbeth medlemmer af Enhedslisten. Her var også økologi, bæredygtighed og affaldsproblemer væsentlige temaer for Paul Gram-Hansen, der sammen med hustruen nød fugleture i naturen.

Fyens Stiftstidende beskriver Paul Gram-Hansen med ordene "ordentlighed, effektivitet og grundighed" samt "et lunt, humoristisk menneske med sjove bemærkninger og skæve smil. Uovertruffen som familiemenneske med tre børn og syv børnebørn, og en kærlig livsledsager gennem 43 år for Lisbeth."

Begravelsen finder sted torsdag den 17. januar klokken 12 fra Kirkegårdskapellet i Odense.

Udskriv