Hans Erik Johnsen er død

Skrevet af Redaktionen d. i kategorien Navne

Overlæge og professor Hans Erik Johnsen fyldte rundt i søndags. I dag er den anerkendte hæmatolog død.

Så sent som i morges kl. 9.03 udsendte Aalborg Universitetshospital en pressemeddelelse, hvori han fortalte om et nyt forsøgsprojekt i Aalborg, et ’tumor board’, hvor en række fagspecialister inden for forskellige kræftformer vil modtage genetiske analyser af patienternes sygdom og med afsæt heri planlægge den videre behandling.

Men hospitalet måtte kl. 9.43 sende en meddelelse ud til redaktionerne i landet om, at hvis man ønskede at omtale pressemeddelsen, så ville man hjælpe med at finde en anden ekspert, for Hans Erik Johnsen var desværre pludselig død.

Han døde i nat. Ganske pludseligt og ganske uventet.

Hans Erik Johnsen, overlæge ved Hæmatologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, og professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, blev 70 år.

Hans Erik Johnsen har siden 2005 været overlæge og professor i Aalborg. Han voksede op i Aalborg og blev læge fra Aarhus Universitet i 1976. Han opnåede i 1982 den medicinske doktorgrad og blev speciallæge i intern medicin og hæmatologi i 1989. Fra 1993 til 2004 var han overlæge ved Herlev Sygehus og fra 2004 til 2005 professor samme sted.

For fire dage siden havde han en stor og meget begejstret kronik i Nordjyske Stiftstidende om, at vi er midt i en revolution af sundhedsvæsnet, fordi ’personlig medicin’ med afsæt i genetiske analyser af den enkelte patient på få år er blevet et højt prioriteret udviklingsområde, som vi nu så småt begynder at se frugterne af.

Hans Erik Johnsen var fra sin ansættelse ved Aalborg Universitetshospital en drivkraft i afdelingens forskning og medvirkede til øget anseelse nationalt og internationalt. Han opbyggede en stor forskningsenhed, der beskæftiger sig med klinisk implementering af molekylærbiologisk diagnostik og klassifikation af sygdomme, således at patienter kan modtage en mere præcis og optimal behandling med færre bivirkninger til kemoterapi. Han var én af de førende nationale eksperter indenfor personlig medicin og udviste en særdeles innovativ tilgang til udforskning af alvorlige blodsygdomme med en høj og vedvarende videnskabelig produktion og mere end 270 artikler i ansete internationale tidsskrifter.

Han var en meget respekteret forskningsleder, der gennem hele sin karriere udviste innovativ fremdrift til gavn for patienterne og en stor trang til at uddanne en yngre generation af forskere.

Udskriv