Kristian Lunds blog

Lægeformand på vildspor

Af Kristian Lund d. 07. December 2015. i Samfund

Denne weekend dukkede formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, op i medierne med budskabet om at nu skal lægerne i dialog med kræftsyge patienterne – de skal oplyses om, hvad behandlingen af dem indebærer af bivirkninger, og hvor stor (læs: lille) effekt, de kan påregne. 

Mandag bliver D-dag på ASH

Af Kristian Lund d. 07. December 2015.

De færreste af de 25.000 deltagere er klar over det, men mandag er rød-hvid på ASH15. En dag, som trækker på danske traditioner, men som også vækker til refleksion.

ASH rammes af økonomiske bekymringer

Af Kristian Lund d. 05. December 2015.

ASH rammes af økonomiske bekymringer

Der er grund til optimisme for hæmatologien. Det vil ASH 2015 dokumentere. Nye lægemidler er på vej og de vil højest sandsynligt dokumentere stor effektivitet.

ASH er ikke for sjov - desværre

Af Kristian Lund d. 02. December 2015.

ASH 2015. Sidste år ventede man 20.000 deltagere, men endte med at tage i mod 25.000. Sammenlign det med at der i Danmark er i alt 117 med en hæmatologisk speciallægeuddannelse. Det siger meget om ASH’s format – det er gigantisk, og højest sandsynligt bliver der endnu flere i Orlando i år.

Giv dit besyv med - klinikerne skal høres

Af Kristian Lund d. 28. November 2015. i Samfund

Tillad mig – jeg vil opfordre dig til at deltage i Onkologisk Tidsskrifts undersøgelse, som skal vise sundhedsminister Sophie Løhde (V), hvad klinikerne i kræftafdelingerne ønsker sig af Kræftplan IV.

Kan hæmatologien håndtere Ekstra Bladet?

Af Kristian Lund d. 13. November 2015. i Samfund

Hæmatologien har levet et temmelig beskyttet liv. Godt gemt bag noget af det mest komplicerede man har inden for lægekunsten er hæmatologien blevet til et felt for højt specialiserede nørder.

Kræftparlamentet tegner til at blive en fuser

Af Kristian Lund d. 22. Oktober 2015. i Samfund

Så fik kræftområdet sit eget parlament. Det indtryk kunne man i hvert tilfælde få, nu da Sundhedsstyrelsens Udvalg for Kræft blev samlet for første gang tidligere dette efterår. 

<<  1 2 3 [4

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift