Kristian Lunds blog

Socialdemokrater, skidesprællere og Sophie Hæstorp

Af Kristian Lund d. 18. September 2016.

Tænk, at hårene på armene kan komme til at stritte efter at have læst en pressemeddelelse fra Hovedstadsregionen.

Men sådan var det da regionen, der anføres af Sophie Hæstorp-Andersen (S) og hendes sundhedsdirektør Svend Hartling, gav besked om, at hun har indgået aftale med Region Skåne, som i fremtiden skal tage sig af patienter med behov for partikelterapi.

Patienterne har sat sig på kræftplanen

d. 25. August 2016. i Samfund

Lad det være sagt med det samme: Kræftplan 4 er en god plan med mange gennemtænkte initiativer, som bakkes op af 2,2 dejlige milliarder henover fire år. Heraf er 0,8 mia. kr. dog gamle penge, men 1,5 mia. kr. er vel også værd at notere sig.

Giv klinisk genetik uafhængige centre

Af Kristian Lund d. 16. August 2016.

Tidligere på året slog direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, det let hånligt hen, at det skulle være vanskeligt at træffe beslutningen om, hvem der i fremtiden skal stå for børnehjertekirurgi hertillands.

 

Det behøvede styrelsen sandelig ikke hjælp til.

København leverede varen til EHA

Af Kristian Lund d. 13. Juni 2016.

Den europæiske kongres for hæmatologer, EHA 2016, er overstået. 16.000 læger deltog. Et enormt projekt, som København ikke just er forvænt med – eller vant til for den sags skyld.

 

Kampen om topposten i Medicinrådet er skudt i gang

Af Kristian Lund d. 12. Juni 2016. i Samfund

Mens tusinder af europæiske hæmatologer, også danske, var til EHA kongres i Bella Center, så er Danske Regioner gået i gang med at besætte jobbet som direktør i Medicinrådet. Og her taler vi altså om det absolutte topjob i den nye prioriteringsorganisation, som regionerne er i gang med at opbygge, og som blandet skal være med til at kunne afvise også hæmatologiske lægemidler.

Migranterne skal på den hæmatologiske observationsliste

Af Kristian Lund d. 11. Juni 2016. i Samfund

Det måtte komme.

For selvfølgelig er der hæmatologiske udfordringer blandt 1,8 millioner flygtninge og migranter, som er ankommet til EU de seneste år. Endnu er der bare ingen som har sat fokus på det. Men det stiller indlysende nye krav til EU-landenes sundhedsvæsener.

 

Velkommen til EHA - vi skulle skamme os

d. 10. Juni 2016.

Tillykke, København. Tænk, at det er lykkes at tiltrække europæiske hæmatologers årsmøde til Region Hovedstaden. Det er vildt. Vi kan forvente 16.000 læger i gadebilledet. Fantastisk.

 

Forventningerne er høje og med rette. Hæmatologien har voldsom vind i sejlene. Der er få terapiområder, der har lige så mange spændende initiativer undervejs, og slet ikke, hvis man betænker specialets størrelse. Det er enestående.

Hæmatologien er big, big, BIG business

Af Kristian Lund d. 24. April 2016.

Lægemidler er big business. Det er de færreste i tvivl om. Men de færreste tænker nok, at hæmatologiske lægemidler i givet fald er big, big, BIG business – og forklaringen er, at lægemidlerne er så små, at de falder i kategorien ’Orphan drugs’ som har sine egne vilkår, temmelig anderledes end andre lægemidler.

Hæmatologer mod politisk korrekthed

Af Kristian Lund d. 18. Marts 2016. i Samfund

Hæmatologer er ikke som de andre. Og det er hæmatologerne heller ikke når det gælder politik, nærmere bestemt kræftpolitik.

De har et særligt DNA. Helt anderledes end onkologerne og andre kræftlæger.

Den særlige profil afslører sig i Hæmatologisk og Onkologisk Tidsskrifts spørgeskemaundersøgelse blandt kræftlægerne i Danmark.

Hvad mon Andreas Rudkjøbing har sagt?

Af Kristian Lund d. 08. Marts 2016. i Samfund

Så har lægernes formand Andreas Rudkjøbing været i audiens hos folketingets sundhedspolitikere. Han skulle indvi politikerne i foreningens synspunkter om Danske Regioners prioriteringsprojekt. Sundhedspolitikerne havde også inviteret projektets godfather, Bent Hansen, foruden topfolk fra patientforeningerne og KORA-professor Jakob Kjellberg. Men hvad har lægernes formand mon fortalt politikerne.

Undskyld, Bent Hansen

Af Kristian Lund d. 14. Februar 2016. i Samfund

I min seneste leder skrev jeg, at formandsskabet i det nye Medicinråd skal besættes af regionernes sundhedsdirektører.

 

 

Går Mads Koch virkelig i rette med Andreas Rudkøbing

Af Kristian Lund d. 14. Februar 2016. i Samfund

Man skal høre sandheden fra børn og fulde mænd - eller tidligere formænd for Lægeforeningen.

Bureaukratiet presser hæmatologerne

Af Kristian Lund d. 28. Januar 2016. i Samfund

Trykket på hæmatologerne letter. Måske. Engang.

Bureaukratiet har altid været en tidsrøver for læger, og af alle specialer er der grund til, at tro at hæmatologerne er mere plagede end andre.

Udsigt til firedobling af omkostninger til CLL

Af Kristian Lund d. 20. December 2015.

ASH blev alligevel ikke præget af debatter om økonomien bag de nye terapier.

 

På onkologernes årsmøde, ASCO, blev økonomien og priserne på de moderne lægemidler ellers et dominerende tema, men altså ikke i Orlando. En analyse blev dog lagt frem - og med tankevækkende, hvis ikke ligefrem chokerende, resultater.

Modige ord fra Kjeldsen

Af Kristian Lund d. 08. December 2015. i Samfund

Modige ord fra Kjeldsen

Det er modigt, når DHS-formanden Lars Kjeldsen stikker næsen frem og opfordrer til centralisering af diagnostikken. I Region Hovedstaden mener han lige frem, at der kun skal være én cancerdiagnostisk enhed

<<  1 2 [34  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift