Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Blokering af protein kan være fremtidig behandling af myelomatose

Blokering af proteinet BMI-1 kan muligvis bruges som en ny strategi for behandling af myelomatose.

Det viser en undersøgelse, som er offentliggjort i Oncotarget .

I undersøgelsen blokerede forskerne BMI-1 i dyrkede myelomatoseceller ved hjælp af stoffet PTC 209. Grunden til, at forskerne valgte at studere BMI-1, er, at BMI-1 er en del af et proteinkompleks involveret i epigenetisk regulering og derfor kunne være et potentielt mål for at påvirke udviklingen af ​​myelomatose.

Resultaterne viste, at blokeringen af BMI-1 førte til, at cellelevedygtigheden faldt, og at en større andel af cellerne endte deres celledeling og døde. Celleoverlevelsen faldt både i celler fra patienter med nydiagnosticeret myelomatose og patienter med tilbagefald. Alt i alt tyder resultaterne på, at PTC-209 har en anti-myelom effekt, mener forskerne.

Når forskerne kombinerede PTC-209 med andre stoffer, der forhindrer epigenetiske ændringer, blev myelomatosecellernes overlevelse reduceret yderligere.

Ved behandling af tumorceller med hæmning af BMI-1 i kombination med stoffer, der tidligere er vist at have anti-myelom effekt, regner forskerne bag undersøgelsen med at kunne reducere tumorcelleoverlevelsen yderligere.

Undersøgelsen er et samarbejde med forskere ved Karolinska Institutet, Helsinki Universitet og Icahn School of Medicine, New York.

FORSIDEN LIGE NU

DHS-årsmøde: Fokus på vira og immundefekt

08. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Vira og immundefekt er hovedtemaet på årsmødet i Dansk Hæmatologisk Selskab (DHS), som finder sted 9.-10. marts på Hindsgavl Slot. Ligesom på årsmødet i 2017,…

Allogen HCT medfører øget risiko for kognitive problemer

08. marts 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Patienter, der modtager myeloablativ allogen hæmatopoietisk celletransplantation (HCT) har en signifikant højere risiko for kognitiv svækkelse i årene efter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift