Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Blokering af protein kan være fremtidig behandling af myelomatose

Blokering af proteinet BMI-1 kan muligvis bruges som en ny strategi for behandling af myelomatose.

Det viser en undersøgelse, som er offentliggjort i Oncotarget .

I undersøgelsen blokerede forskerne BMI-1 i dyrkede myelomatoseceller ved hjælp af stoffet PTC 209. Grunden til, at forskerne valgte at studere BMI-1, er, at BMI-1 er en del af et proteinkompleks involveret i epigenetisk regulering og derfor kunne være et potentielt mål for at påvirke udviklingen af ​​myelomatose.

Resultaterne viste, at blokeringen af BMI-1 førte til, at cellelevedygtigheden faldt, og at en større andel af cellerne endte deres celledeling og døde. Celleoverlevelsen faldt både i celler fra patienter med nydiagnosticeret myelomatose og patienter med tilbagefald. Alt i alt tyder resultaterne på, at PTC-209 har en anti-myelom effekt, mener forskerne.

Når forskerne kombinerede PTC-209 med andre stoffer, der forhindrer epigenetiske ændringer, blev myelomatosecellernes overlevelse reduceret yderligere.

Ved behandling af tumorceller med hæmning af BMI-1 i kombination med stoffer, der tidligere er vist at have anti-myelom effekt, regner forskerne bag undersøgelsen med at kunne reducere tumorcelleoverlevelsen yderligere.

Undersøgelsen er et samarbejde med forskere ved Karolinska Institutet, Helsinki Universitet og Icahn School of Medicine, New York.

FORSIDEN LIGE NU

Myelomatose-professor maner til ro: Vejle er ikke bedre

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Patienterne skal ikke tro, at behandlingen af myelomatose er bedre på Vejle Sygehus end i resten af landet. Sådan lyder beskeden fra formand for Dansk…

Trods usikkerhed om myelomatosedata: Region Syddanmark klarer sig bedst

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Har myelomatosepatienter bedre chance for at overleve, hvis de behandles på Vejle Sygehus? Det spørgsmål har været i fokus i både presse og blandt patienter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift