Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kyprolis forbedrer overlevelsen for myelomatosepatienter

Myelomatosepatienter, der behandles med protesomhæmmeren Kyprolis (carfilzomib) overlever gennemsnitligt 7,6 måneder længere end dem, der får standardbehandling med den ældre proteasomhæmmer Velcade (bortezomib).

Det viser en analyse af samlet overlevelse fra fase III-undersøgelsen ENDEAVOR, der er offentliggjort i The Lancet Oncology.

I ENDEAVOUR er Kyprolis i kombination med dexamethason blevet sammenlignet med Velcade plus dexamethason. Resultaterne viser, at de patienter, der fik den Kyprolis-baserede behandling, havde en reduceret risiko for dødsfald på 21 procent sammenlignet med gruppen, der fik den Velcade-baserede behandling. Den samlede gennemsnitlige overlevelse var 47,6 måneder for Kyprolis-gruppen sammenlignet med 40,0 måneder for Velcade-gruppen.

Proetasomhæmmere virker ved at blokere aktiviteten af ​​et enzymkompleks, der blandt sine funktioner har at nedbryde proteiner, der er beskadiget eller ikke længere er nødvendige. Behandling med proteasomhæmmere forstyrrer denne regulering med det resultat, at affaldsproteiner i myelomatoseceller ikke destrueres. Dette resulterer i, at cellerne ophører med at dele sig og gennemgår programmeret celledød, kaldet apoptose.

FORSIDEN LIGE NU

Myelomatose-professor maner til ro: Vejle er ikke bedre

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Patienterne skal ikke tro, at behandlingen af myelomatose er bedre på Vejle Sygehus end i resten af landet. Sådan lyder beskeden fra formand for Dansk…

Trods usikkerhed om myelomatosedata: Region Syddanmark klarer sig bedst

12. november 2017 Myelomatose Signe Juul Kraft
Har myelomatosepatienter bedre chance for at overleve, hvis de behandles på Vejle Sygehus? Det spørgsmål har været i fokus i både presse og blandt patienter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift