Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nivolumab godkendt som andenbehandling mod Hodgkins Lymfom

Det engelske svar på Medicinrådet, NICE, har godkendt Opdivo (nivolumab) til brug for patienter med klassisk Hodgkin Lymfom, hvor muligheden for alle andre behandlinger er udtømt.

I England vurderer BMS, at omkring 30 patienter om året med Hodgkin Lymfom, vil kunne have fordel af nivolumab i det første år.

"Patienter med Hodgkin Lymfom har ofte en dårlig prognose med begrænsede muligheder tilbage. Nivolumab tilbyder dem en lovende behandling, og vores udvalg kunne anbefale stoffet som en omkostningseffektiv brug af ressourcerne," siger professor Carole Longson, der er direktør for Center for Sundhedsteknologevurdering på NICE.

Lægemidlet vil blive anvendt hos patienter, hvis kræft udvikler sig, selvom de har fået en stamcelletransplantation fra deres egne celler og behandling med et andet lægemiddel kaldet brentuximab vedotin.

Hos en lille del af disse patienter kan nivolumab holde dem raske nok til at få en stamcelletransplantation fra en anden persons sunde celler.

Hodgkin Lymfom er en kræft i de hvide blodlegemer. Det får disse celler til at formere sig og miste deres evne til at bekæmpe infektioner.

FORSIDEN LIGE NU

DHS-årsmøde: Fokus på vira og immundefekt

08. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Vira og immundefekt er hovedtemaet på årsmødet i Dansk Hæmatologisk Selskab (DHS), som finder sted 9.-10. marts på Hindsgavl Slot. Ligesom på årsmødet i 2017,…

Allogen HCT medfører øget risiko for kognitive problemer

08. marts 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Patienter, der modtager myeloablativ allogen hæmatopoietisk celletransplantation (HCT) har en signifikant højere risiko for kognitiv svækkelse i årene efter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift