Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

NK-celle-terapi viser effekt mod MDS og AML

Forskere ved Karolinska Institutet har med succes testet en immunterapi baseret på NK-celler hos patienter med svær behandlingsresistent leukæmi.

Undersøgelsen er offentliggjort i Clinical Cancer Research.

NK-celler er en særlig type hvide blodlegemer, som har har en evne til at genkende og dræbe kræftceller. I forsøget testede forskere på Karolinska Institute en NK-celle-baseret immunterapi i 16 patienter med myelodysplastisk syndrom (MDS), akut myeloid leukæmi (AML) og overgangsfaser mellem MDS og AML. Patienterne blev behandlet med aktiverede NK-celler fra beslægtede donorer.

Seks af patienterne viste objektive svar på behandlingen, og nogle opnåede fuldstændig remission og blev dermed symptomfri. Fem af de seks patienter blev sunde nok til at gennemgå stamcelletransplantation, hvilket ikke var muligt før NK-cellebehandlingen. Tre af patienterne har nu overlevet mere end tre år, hvoraf en patient i over fem år.

NK-celleinfusioner forårsagede ikke alvorlige bivirkninger.

Resultaterne åbner for nye kliniske studier, der f.eks. kan have fokus på udvikling af den næste generation af NK-celle-baseret immunterapi.

FORSIDEN LIGE NU

DHS-årsmøde: Fokus på vira og immundefekt

08. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Vira og immundefekt er hovedtemaet på årsmødet i Dansk Hæmatologisk Selskab (DHS), som finder sted 9.-10. marts på Hindsgavl Slot. Ligesom på årsmødet i 2017,…

Allogen HCT medfører øget risiko for kognitive problemer

08. marts 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Patienter, der modtager myeloablativ allogen hæmatopoietisk celletransplantation (HCT) har en signifikant højere risiko for kognitiv svækkelse i årene efter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift