Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Refixia bliver standardbehandling til hæmofili B

Medicinrådet anbefaler forebyggende behandling med Refixia (nonacog beta pegol) som forebyggende standardbehandling ved hæmofili B til en mindre gruppe patienter, der har behov for et højt niveau af faktor IX i blodet.

Præparatet kan under hensyntagen til omkostningerne anvendes på lige fod med Idelvion (albutrepenonacog alfa), som i øjeblikket er førstevalg til denne patientgruppe. Det besluttede Medicinrådet på et møde onsdag.

Refixia anbefales selv om Medicinrådet ikke vurderer, at behandlingen har klinisk merværdi i forhold til hverken Idelvion eller Alprolix (eftrenonacog alfa), heller ikke for den mindre gruppe af patienter, som har behov for høj dalværdi. Præparatet er samtidig for øjeblikket dyrere end de andre præparater, og derfor anbefales det ikke for nuværende til den generelle population af patienter med hæmofili B og behov for høj dalværdi.

Refixia er rekombinant faktor IX konjugeret til polythylenglycol, hvilket medfører en længere virkningstid. Lægemidlet er godkendt til behandling af børn og voksne fra 12 år og derover, som tidligere har været i behandling med et faktor IX-produkt. Forebyggende behandling sker som hjemmebehandling med infusion af 40 IE/kg én gang om ugen.

FORSIDEN LIGE NU

Inotuzumab ozogamicin afvist som standardbehandling

31. maj 2018 Leukæmi Helle Torpegaard
Medicinrådet afviste på sit møde tirsdag inotuzumab ozogamicin (Besponsa) fra Pfizer som standardbehandling til refraktær eller recidiverende B-celle akut…

Overlæge: Hemlibra ligner et stærkt alternativ

24. maj 2018 Hæmofili NIna Bro
WFH - Hemlibra (emicizumab) viser en markant evne til at kontrollere blødninger hos patienter med hæmofili A uden inhibitor, og samtidig giver behandlingen…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift