Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Positive resultater for Hydroxyuera hos børn med seglcelleanæmi

Lægemidlet Hydroxyurea (hydroxycarbamid) ser ikke ud til at øge risikoen for malariainfektion hos patienter med seglcelleanæmi (SCA), der lever i regioner med malaria.

Det viser det randomiserede, dobbeltblindende placebokontrollerede studie NOHARM, hvis resultater er offentliggjort i Blood .

Hydroxyurea er et lægemiddel, der anbefales til børn med SCA i højressource-regioner som USA og Europa. Det er ikke udbredt i Afrika syd for Sahara, som har den største forekomst af SCA i verden. Det skyldes til dels manglende data om, at Hydroxyurea vil være effektivt og sikkert i lavressource-regioner. Nogle undersøgelser har nemlig vist, at Hydroxyurea kan gøre folk med SCA mere modtagelige for malaria.

For at undersøge, om brugen af Hydroxyurea er forbundet med højere forekomst af malaria i Afrika syd for Sahara, etablerede forskere fra USA og Uganda brugen af Hydroxyurea i en afrikansk region med Malaria. I Afrika blev NOHARM ledet af ​​co-rektorforsker Robert O. Opoka fra Makerere University i Kampala, Uganda.

Holdet rekrutterede 208 børn i alderen 1-4 år og tildelte dem enten en fast dosis Hydroxyurea eller placebo i et år. Alle patienter modtog også standardmyggenet til deres senge og anti-malariamedicin.

Resultaterne vise, at behandlingsarmene ikke var forskellige med hensyn til forekomst eller sværhedsgrad af malariainfektion eller andre bivirkninger. Tre børn på Hydroxyurea oplevede i alt fem malariaepisoder, mens syv af de personer, der fik placebo, havde i alt syv malariaepisoder. To børn i Hydroxyurea-armen døde, en fra formodet sepsis og den anden fra ukendt pludselig død, mens et barn i placebo-armen døde, formodentlig fra sepsis.

Børn, der fik Hydroxyurea, havde desuden lavere smerter og hospitalsindlæggelser.

"Fordi børnene, der fik Hydroxyurea, oplevede signifikant bedre resultater uden nogen stigning i malariaforekomst, bliver vi i høj grad opfordret til yderligere at undersøge stoffets brug i Afrika syd for Sahara," siger co-principal investigator og leder af datakoordinering Russell E. Ware fra Cincinnati Children's Hospital Medical Center, USA, i en pressemeddelelse.

Da den samlede forekomst af malaria var lav i NOHARM-undersøgelsespopulationen, vil det være vigtigt at overvåge hyppigheden og sværhedsgraden af ​​malaria med Hydroxyurea-brug i områder med højere malariatransmission, lyder det fra forskerne bag studiet. De er nu i færd med at rekruttere deltagere til en opfølgningsundersøgelse for at finde den optimale dosis for børn med SCD i ressourcebegrænsede, malaria-tilbøjelige regioner.

Håbet er, at undersøgelserne kan hjælpe med at etablere Hydroxyurea som standardbehandling af børn med seglcelleanæmi i Afrika.

Om seglcelleanæmi

Seglcelleanæmi (SCA) er en arvelig lidelse præget af abnormale røde blodlegemer, der samler sig i patienternes blodkar og blokerer blodgennemstrømningen til organer, hvilket kan føre til alvorlig smerte, organsvigt, slagtilfælde og død. I lavressourceregioner i Afrika syd for Sahara dør mere end 50 procent af børn med SCA, før de er fyldt fem år.

FORSIDEN LIGE NU

DHS-årsmøde: Fokus på vira og immundefekt

08. marts 2018 Samfund Signe Juul Kraft
Vira og immundefekt er hovedtemaet på årsmødet i Dansk Hæmatologisk Selskab (DHS), som finder sted 9.-10. marts på Hindsgavl Slot. Ligesom på årsmødet i 2017,…

Allogen HCT medfører øget risiko for kognitive problemer

08. marts 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Patienter, der modtager myeloablativ allogen hæmatopoietisk celletransplantation (HCT) har en signifikant højere risiko for kognitiv svækkelse i årene efter…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift