Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

BRCA1 er nødvendigt for bloddannende stamcellers overlevelse

Genet BRCA1 er nødvendigt for overlevelsen af ​​bloddannende stamceller.

Det viser en ny amerikansk undersøgelse, som er publiceret i Cell Reports. Fundet kan være med til at forklare, hvorfor patienter med BRCA1-mutationer ikke har en forhøjet risiko for leukæmi. Stamcellerne dør nemlig, inden de har en mulighed for at forvandle sig til en blodkræft, viser studiet.

Yderligere data fra studiet tyder desuden på, at patienter med visse BRCA1-mutationer har en højere risiko for alvorlige komplikationer under kemoterapibehandling. Hvis disse kliniske fund bekræftes i kommende undersøgelser, kan det være, at det bliver nødvendigt at give denne gruppe patienter forebyggende antibiotika eller vækstfaktorer for at sænke den øgede risiko for bivirkninger, lyder det fra forskerne bag undersøgelsen.

FORSIDEN LIGE NU

Ny DHS-formand: Vi skal være rådgiver for myndighederne

26. april 2017 Samfund Signe Juul Kraft
En af Dansk Hæmatologisk Selskabs (DHS) vigtige roller er at rådgive myndighederne. Blandt andet bør DHS træde ind med klinisk erfaring og specialistviden, når…

Medicinrådet modtager dobbelt op af sager

26. april 2017 Reguleringer Signe Juul Kraft
Antallet af sager, som Medicinrådet årligt skal behandle, ser ifølge rådets eget sekretariat ud til at blive op mod dobbelt så højt som først antaget.