Kristian Lunds blog
Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Regionerne køber flere nye kræftlægemidler

44 procent af regionernes indkøb af kræftmedicin i 2017 var nye lægemidler, viser nye tal fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Året før var tallet 34 procent, og i 2012 var andelen helt nede på 13 procent.

Lif's direktør Ida Sofie Jensen er ikke overrasket over, at så mange nye behandlinger kommer i spil.

”Det kan egentlig ikke overraske, for der ligger faglige anbefalinger bag, og vi har også hørt Bent Hansen bakke op om, at de nye effektive behandlinger til f.eks. lungekræft skal tages i brug. Men det er nu en gang sådan, at når der kommer nye banebrydende behandlinger, så kommer der også øgede udgifter, og det vil vi gerne være med til at finde løsninger på,” siger hun i en pressemeddelelse om baggrunden for, at Lif præsenterer et nyt sundhedspolitisk udspil om bedre kræftbehandling.

I udspillet peger Lif blandt andet på både risikodelingsaftaler, hvor prisen afhænger af den solgte mængde eller den opnåede behandlingseffekt, såvel som prisaftaler med mulighed for prisdifferentiering på samme lægemiddel, hvis det anvendes til forskellige kræftsygdomme.
 
Foruden forslaget om innovative prismodeller indeholder det sundhedspolitiske udspil en række andre indsatser, der vil kunne styrke kræftbehandlingen både på kort og lang sigt. 

FORSIDEN LIGE NU

FDA giver Hemlibra status som gennembrudsbehandling

18. april 2018 Hæmofili Redaktionen
Hemlibra har fået tildelt en såkaldt Breakthrough Therapy status af FDA for personer med hæmofili A uden faktor VIII-hæmmere.

Dansk projekt tester PRO i hæmatologisk praksis

10. april 2018 Sygdomme Signe Juul Kraft
Det er et krav fra politisk side, at brugen af patienternes egne oplysninger om deres helbredstilstand – såkaldt PRO (Patient Reported Outcomes) – skal…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

MS Tidsskrift